В този сайт ще откриете актуални новини и съвети за: строителство, архитектура, инфраструктура, недвижими имоти, градоустройство, проекти, строителни материали, топло и хидро изолация, обзавеждане, ремонти, ландшафт, за дома, за къщата, сгради, ново строителство, строителство цени, строителство на къщи, строителство имоти, фирми строителство, строителство на, жилищно строителство, водно строителство, строителство ремонти, пътно строителство, сухо строителство, строителство на сгради и съоръжения, строителство обзавеждане, договор строителство, строителство градът, календар, новини, работа, интериорен дизайн.

Коя ще бъде следващата най-висока сграда в света?

15/02/2010

След официалното откриване на Бурж Халифа (новото име на Бурж Дубай) в Дубай, надпреварата за “най-висока сграда в света” започва с нови сили.

В Китай стартира проект за “вертикален град”, който ще бъде на 300 етажа. Височината му ще е 1228 метра и в него ще живеят 300 хиляди души. Предвижда се окончателно да бъде завършен след 2023 година.

Други потенциални претенденти за “короната” на Бурж Халифа са проектите Miapolis и Kingdom Tower.

Miapolis е проект за изграждане на кула с височина 975 м на изкуствения остров Уотсън в Маями. 160-етажният небостъргач се предвижда да има развлекателен парк, наблюдателница, магазини, ресторанти, апартаменти, офиси, хотел и яхтено пристанище.

Предприемачът Гилермо Сокарас вече е започнал преговори с Федералната авиационна администрация за получаването на разрешително за височината на кулата. Предвижда се кулата да бъде издигната на мястото на сегашната туристическа атракция Jungle Island, но терена не е собственост на Сокарас. Собственик на Jungle Island се е срещал със Сокарас няколко пъти, но от известно време няма особен напредък във взаимоотношенията им. За осъществяването на проекта са необходими около 22 млрд. долара, което допълнително намалява вероятността за реализирането му.

Друг интересен проект е Kingdom Tower. Принцът на Саудитска Арабия Алуалид бин Талал планира да инвестира в нови хотели в Персийския залив, един от които е Kingdom Tower, небостъргач с височина 1 км в Джеда на брега на Червено море. Първоначалната идея е била кулата се има височина 1 миля (1600 м), но след това се приема решението за строителство на небостъргач с височина 1000 м. Общата стойност на проекта е 26,6 млрд. долара.

Въпросът “Коя ще е следващата най-висока сграда в света?”, засега остава открит, но нищо чудно в най-скоро бъдеще да намери своя отговор.

Източник: http://imoti.investor.bg/, http://www.techlahore.com

Кратък линк: https://dragobuild.com/OLEyC

Няма коментари за тази страница

Няма коментари.

Коментирайте

Име (задължително)Comment
E-mail (задължително)
Уебсайт (ако имате)