В този сайт ще откриете актуални новини и съвети за: строителство, архитектура, инфраструктура, недвижими имоти, градоустройство, проекти, строителни материали, топло и хидро изолация, обзавеждане, ремонти, ландшафт, за дома, за къщата, сгради, ново строителство, строителство цени, строителство на къщи, строителство имоти, фирми строителство, строителство на, жилищно строителство, водно строителство, строителство ремонти, пътно строителство, сухо строителство, строителство на сгради и съоръжения, строителство обзавеждане, договор строителство, строителство градът, календар, новини, работа, интериорен дизайн.

“Сокет” – футболна топка, която генерира енегрия

21/04/2013

25% от всички деца по света нямат електричество. Въпреки това, повечето от тези деца играят футбол. Поради тази причина студенти от Харвард измислят уникална футболна топка, която наричат Сокет (Soccket).

Топката е изработена от издръжлив, водоустойчив и не много скъп материал и не се нуждае от надуване. Във вътрешността си има механизъм, който улавя енергията от движенията и подскоците на топката, превръща я в електрическа и я съхранява в батерия. Удивителната футболна топка има 6–ватова изходна мощност, което е в състояние да задвижи малки уреди и устройства като лампи, мобилни телефони, вентилатори и котлони.

Soccket ball

Професионални спортни умения не са необходими. Важно е само желанието за игра. Сам или с приятели – няма значение. За 30 минути игра, футболната топка събира енергия, достатъчна да осигури 3 часово светене на една обикновена лампа.

Soccket ball

Основната задача на тази топка е да донесе радост на хората в бедните държави, където електричеството е лукс, а футболът – едно от малкото приятни занимания. Изобретателите от Харвард вече са изпробвали различни модели в бедни райони на Северна и Южна Америка и Африка. Най-подходящият модел е издържал проверката на многобройни мачове по тесни улици и импровизирани игрища. Топката-лампа се е доказала при всякакви условия.

Видео:

Кратък линк: https://dragobuild.com/SThkf

Няма коментари за тази страница

Няма коментари.

Коментирайте

Име (задължително)Comment
E-mail (задължително)
Уебсайт (ако имате)