В този сайт ще откриете актуални новини и съвети за: строителство, архитектура, инфраструктура, недвижими имоти, градоустройство, проекти, строителни материали, топло и хидро изолация, обзавеждане, ремонти, ландшафт, за дома, за къщата, сгради, ново строителство, строителство цени, строителство на къщи, строителство имоти, фирми строителство, строителство на, жилищно строителство, водно строителство, строителство ремонти, пътно строителство, сухо строителство, строителство на сгради и съоръжения, строителство обзавеждане, договор строителство, строителство градът, календар, новини, работа, интериорен дизайн.

Стимулиране на строежите в покрайнините на София

26/09/2009

СофияПромените в общия устройствен план на София предвиждат ограничаване на жилищното строителство в града. Предвижда се нарастване на териториите за блокове и къщи в покрайнините, а в компактния град те ще намаляват, обясни арх. Яни Вълканов, участвал в изработването на измененията. Той допълни, че ще се ограничи и строителството в полите на Витоша.

Ще отпаднат част от сега съществуващите зони за производство като тези в района на Централната гара, Захарна фабрика, “Средец” и “Хладилника” и те вече ще са за офиси и жилища. В същото време на север, на изток и на запад от София ще се оформят други производствени и складови зони. Предвижда се инфраструктурата в тях да се прави от инвеститорите, а не от общината. Очаква се измененията в общия устройствен план да бъдат приети от общинския съвет в средата на октомври.

Източник: в. Дневник

Кратък линк: https://dragobuild.com/f9ZIO

Няма коментари за тази страница

Няма коментари.

Коментирайте

Име (задължително)Comment
E-mail (задължително)
Уебсайт (ако имате)