В този сайт ще откриете актуални новини и съвети за: строителство, архитектура, инфраструктура, недвижими имоти, градоустройство, проекти, строителни материали, топло и хидро изолация, обзавеждане, ремонти, ландшафт, за дома, за къщата, сгради, ново строителство, строителство цени, строителство на къщи, строителство имоти, фирми строителство, строителство на, жилищно строителство, водно строителство, строителство ремонти, пътно строителство, сухо строителство, строителство на сгради и съоръжения, строителство обзавеждане, договор строителство, строителство градът, календар, новини, работа, интериорен дизайн.

Девет кандидата за строителство на завода за боклук на София

03/01/2010

Девет са подадените оферти за участие в откритата процедура за “Проектиране и строителство на завод за механично-биологично третиране на отпадъци на площадка Садината”.

Това стана ясно след края на приемането на предложенията на участниците, което приключи на 28 декември.

Оферти са подали:

1. Обединение “Хут – Станилов”;

2. Обединение “МБТ Садината”;

3. Консорциум “Сиес – Балканстрой Садината”;

4. Консорциум “Садината – МБТ”;

5. Алпине Бау Гмбх България;

6. Консорциум “Мостостал – Екосистем – Келаг – Риск инженеринг – Енергоремонт”;

7. Консорциум “Кордеел – УТТ”;

8. Холдинг “Пътища” АД;

9. Консорциум “Данеко – Валмекс Садина МБТ”.

Офертите на участниците ще бъдат отворени на 4 януари 2010 година в 10.00 часа. Очаква се през февруари да има избран изпълнител на инсталацията.

Заводът, разположен в местността Садината в землището на с. Яна, е основно съоръжение в интегрираната система за третиране на твърдите битови отпадъци на столицата. Той ще бъде с капацитет 410 хил. тона годишно.

Според предварителните разчети интегрираната система от съоръжения за третиране на битовите отпадъци на София ще струва 183,7 млн. евро и с този проект общината кандидатства за финансиране по оперативна програма “Околна среда”.

През август с решение на Министерски съвет бе одобрена цялата сума, допустима за финансиране по оперативна програма “Околна среда” за завода – 130 млн. евро – да се финансира по линия на програмата.

За останалата част от парите, които трябва да дойдат от местно съфинансиране – около 50 млн. евро, Столична община преговаря за заем с Европейската инвестиционна банка. Очаква се кредитът да бъде подписан през януари 2010 г.

Източник: http://www.stroitelstvo.info/

Кратък линк: https://dragobuild.com/gakNG

Няма коментари за тази страница

Няма коментари.

Коментирайте

Име (задължително)Comment
E-mail (задължително)
Уебсайт (ако имате)