В този сайт ще откриете актуални новини и съвети за: строителство, архитектура, инфраструктура, недвижими имоти, градоустройство, проекти, строителни материали, топло и хидро изолация, обзавеждане, ремонти, ландшафт, за дома, за къщата, сгради, ново строителство, строителство цени, строителство на къщи, строителство имоти, фирми строителство, строителство на, жилищно строителство, водно строителство, строителство ремонти, пътно строителство, сухо строителство, строителство на сгради и съоръжения, строителство обзавеждане, договор строителство, строителство градът, календар, новини, работа, интериорен дизайн.

Седем консорциума искат да строят кръстовището при Лъвов мост

25/09/2011

Седем консорциума са подали документ за проектиране и строителство на кръстовище на две нива при Лъвов мост в София. Сред желаещите са: “Пътностроителна техника” АД на Васил Божков в сдружение с испанската “Аксиона”, турската “Доуш”, която работи по софийското метро, “Главболгарстрой” в обединение със “Стройинжект”, варненската “Хидрострой” АД в сдружение с руската компания “Мостовик”, както и българските “Геотехмин” и “Геострой” в обединение с няколко по-малки фирми.

Проектът предвижда кръгово движение, като старият мост се запазва, а обръчът се затваря с два допълнителни дъгообразни моста, разположени от двете страни на “Лъвов мост”. Според проекта трамваите ще се движат по стария мост. На второ ниво ще преминават два транспортни подлеза по бул. „Сливница”. Проектът включва и озеленяването на околните площи.

Строителството ще се изпълнява със заем от Европейската инвестиционна банка, като се очаква да струва над 6 млн. лв. Най-вероятно строителните работи ще започнат след осигуряването на средствата, като избраният изпълнител трябва да се справи за една година.

Източник: http://www.dnevnik.bg/

Кратък линк: https://dragobuild.com/Dy0l7

Няма коментари за тази страница

Няма коментари.

Коментирайте

Име (задължително)Comment
E-mail (задължително)
Уебсайт (ако имате)