В този сайт ще откриете актуални новини и съвети за: строителство, архитектура, инфраструктура, недвижими имоти, градоустройство, проекти, строителни материали, топло и хидро изолация, обзавеждане, ремонти, ландшафт, за дома, за къщата, сгради, ново строителство, строителство цени, строителство на къщи, строителство имоти, фирми строителство, строителство на, жилищно строителство, водно строителство, строителство ремонти, пътно строителство, сухо строителство, строителство на сгради и съоръжения, строителство обзавеждане, договор строителство, строителство градът, календар, новини, работа, интериорен дизайн.

Започна строителството на небостъргач в София

06/02/2010

Министърът на регионалното развитие и благоустройството, Росен Плевнелиев, направи първата копка на бъдещата най-висока сграда в София и в България като цяло – 126 метровия бизнес център “Капитал форт”. Зданието се намира на бул. “Цариградско шосе” в близост до магазина Метро и е на стойност около 60 милиона евро. Инвеститор е “Форт Нокс” ООД.

Очаква се небостъргачът да има 28 наземни етажа, разположени на 14 000 кв. м площ. Под земята ще са разположени гаражи с над 600 паркоместа. Проектант е британската компания “Аткинс“, която е проектирала редица знакови сгради по света, като “Бурж ал Араб” в Дубай – най-големия хотел в света. Нейн партньор при изготвянето на проекта е българската фирма “А и А архитекти”. По проекта се работи в продължение на година и половина, съобщи министър Плевнелиев, като уточни, че най-голям принос има българския екип от архитекти.

Комплексът, който ще се състои от високата сграда, по-ниско сдание и търговска част, ще разполага с ресторанти, кафенета, заведения за бързо хранене, фитнес, аптека, салони за красота. На най-високите етажи са предвидени офиси за висшия мениджмънт на компаниите. Те са със специални екстри и прекрасна гледка към планината.

Очаква се сградата да бъде завършена до началото на 2013 г.

Източници: http://www.standartnews.com, http://dariknews.bg, http://www.capital.bg

Кратък линк: https://dragobuild.com/DQFJK

1 коментар за тази страница

[…] Районът, в който е разположен “Елипс Център”, през последните години привлече множество инвестиции, последната от които започналият преди дни строеж на 126-метровата офис кула на “Форт Нокс“. […]

Коментирайте

Име (задължително)Comment
E-mail (задължително)
Уебсайт (ако имате)