В този сайт ще откриете актуални новини и съвети за: строителство, архитектура, инфраструктура, недвижими имоти, градоустройство, проекти, строителни материали, топло и хидро изолация, обзавеждане, ремонти, ландшафт, за дома, за къщата, сгради, ново строителство, строителство цени, строителство на къщи, строителство имоти, фирми строителство, строителство на, жилищно строителство, водно строителство, строителство ремонти, пътно строителство, сухо строителство, строителство на сгради и съоръжения, строителство обзавеждане, договор строителство, строителство градът, календар, новини, работа, интериорен дизайн.

Студенти от УАСГ получават награди за архитектурни проекти

21/11/2009

Стипендия "арх. Димитър Богданов"Организатори на конкурса са фирма „Амфион” ЕООД с управител арх. Борислав Богданов, Архитектурният факултет на УАСГ и Съюзът на Архитектите в България (САБ).

В конкурса участват студенти от 3-ти, 4-ти и 5-ти курс на УАСГ, специалност „Архитектура”, които представят до два свои курсови проекта.

Победителите в конкурса за студентски проект ще получат стипендии. Тези стипендии са едногодишни – две от съюза на архитектите, всяка в размер на 150 лв. и една от „Амфион” ЕООД – на името на архитект Димитър Богданов, в размер на 200 лв. Награждаването ще бъде на 26 ноември в сградата на УАСГ.

„Арх. Димитър Богданов е измежду тези таланти, чието име е известно повече извън пределите на страната, а популяризирането на името му, макар и посмъртно е едно допълнение към националната ни култура. Творчеството му е внушително, както по обем, така и по съдържание, и естетически стойности, което поставя основите на цяла школа в българската архитектура. С тази стипендия пожелаваме на младите арихтекти да достигнат неговият творчески размах, както по брой реализации, така и по значимост”, казват организаторите.

Източник: http://citybuild.bg

Кратък линк: https://dragobuild.com/MP0Ne

Няма коментари за тази страница

Няма коментари.

Коментирайте

Име (задължително)Comment
E-mail (задължително)
Уебсайт (ако имате)