В този сайт ще откриете актуални новини и съвети за: строителство, архитектура, инфраструктура, недвижими имоти, градоустройство, проекти, строителни материали, топло и хидро изолация, обзавеждане, ремонти, ландшафт, за дома, за къщата, сгради, ново строителство, строителство цени, строителство на къщи, строителство имоти, фирми строителство, строителство на, жилищно строителство, водно строителство, строителство ремонти, пътно строителство, сухо строителство, строителство на сгради и съоръжения, строителство обзавеждане, договор строителство, строителство градът, календар, новини, работа, интериорен дизайн.

Полезни съвети при проблеми с електричеството и електрическата инсталация

28/10/2009
 1. Автоматичен бушонАко усетите миризма на изгоряла гума или пластмаса, изключете консуматорите и предпазителите (бушоните) към електрическата инсталация в помещението.
 2. Ако можете да установите точно откъде е, ползвайте друг контакт и удължители само временно и то ако можете чрез предпазителите в електрическото табло да изолирате проблемната част от електрическата инсталация.
 3. Възможно най-бързо отстранете нагорелите кабели и потърсете помощ от правоспособен електротехник.
 4. Ако миризмата идва от таблото с предпазителите, установете от кой предпазител е и го изключете като внимавате за горещи части по електрическата инсталация и предпазителите. Най-често проблема е в главния предпазител и захранващия проводник. При такива ситуации се създава предпоставка за пожар!
 5. Ако щепсела на даден уред се включва само при едно положение, а не може да се включи завъртян обратно, то това е сигнал за проблем с електрическия уред. Всеки уред трябва да се включва, независимо как се поставя щепсела в контакта.
 6. Винаги настоявайте да се проверява дали контактите са занулени. Така при пробив в електрическия консуматор, предпазителя ще се изключи и ще Ви предпази от токов удар.
 7. Внимавайте с употребата на удължителите, защото е възможно да не са защитно занулени или да започнат да се стопявават, ако не са предвидени за съответното количество консумирана електроенергия.
 8. Миризмата на гума, пластмаса, бакелит, означава че проводниците се нагряват поради:
 • слаба връзка;
 • по-голяма консумция на ток, отколокото е предвиден проводника;
 • лош контакт на клемите.

Източник: stroitelstvo24.eu

Кратък линк: https://dragobuild.com/wXGQy

Няма коментари за тази страница

Няма коментари.

Коментирайте

Име (задължително)Comment
E-mail (задължително)
Уебсайт (ако имате)