В този сайт ще откриете актуални новини и съвети за: строителство, архитектура, инфраструктура, недвижими имоти, градоустройство, проекти, строителни материали, топло и хидро изолация, обзавеждане, ремонти, ландшафт, за дома, за къщата, сгради, ново строителство, строителство цени, строителство на къщи, строителство имоти, фирми строителство, строителство на, жилищно строителство, водно строителство, строителство ремонти, пътно строителство, сухо строителство, строителство на сгради и съоръжения, строителство обзавеждане, договор строителство, строителство градът, календар, новини, работа, интериорен дизайн.

Топ грешки, които хората допускат при плануване на ремонт

16/01/2018

Ремонтът, определено може да се превърне в тотален кошмар за един дом, а и за цялото семейство, което живее в него. Това важи с пълна сила най-вече, ако започнем да грешим още от самото начало, тоест още от самото му плануване. Естествено, липсата на каквато и да е организация в повечето случаи води до тотален крах. Но съществуват и конкретни топ грешки, които често допускаме при плануването на ремонт и с които е добре да сме наясно предварително.

Бързане, бързане и пак бързане

Каквато и да е припряност в плануването, а после и в осъществяването на ремонта би могла да доведе до много разочарования и още по-големи проблеми. Често – и до загуба на пари – а в последствие и до увеличаване на плануваното за ремонтни дейности време. Не е случайно, че хората у нас казват „бързата работа, срам за майстора“.

Ремонт, организиран изцяло на принципа “направи си сам”

Дори да си мислите, че можете да шпакловате, дори в главата ви лесно да си представяте как ще боядисате в три цвята стената в хола и ще стане красиво, та дори и някога да сте помагали при ремонтни дейности, няма как да сте способни на всичко. Професионалната помощ е повече от препоръчителна. В много случаи, например при някои специализирани дейности, тя е задължителна.

Забравяме да се обадим за услуга кърти, чисти, извозва

Тази услуга е от особено значение, защото ако предварително не резервирате екип за нея, може буквално да се забатачите във вашия ремонт. Къртенето е трудоемка задача, а чистенето и извозването на строителни материали и отпадъци не става току-така, тоест трябва да се извърши от професионалисти. Само те знаят как правилно да съберат наличните остатъци, респективно да ги закарат на предвиденото за това място. Ето защо, не забравяйте да потърсите човек за “кърти, чисти, извозва”, още преди ремонтът да е стартирал.

Ремонт през лятото

Много хора смятат, че лятото е най-удачният момент за ремонт. Често, причината за това е топлото време. Но ние сме на мнение, че е по-добре да ремонтирате през пролетта, а през лятото да отидете на почивка. Ако я пропуснете и се заровите в ремонтна дейност, възможно, е тя да ви се стори вечна. Нещо повече – летният сезон е отпускарски не само за вас, но и за майсторите. И ако вече сте викнали такива за през юли и август месец, не очаквайте кой знае колко от тях. И те ще искат да си почиват и биха могли да претупат някои от задачите си.

Неустановяване на бюджет предварително

Задължително знайте с какви пари разполагате за ремонта предварително. Иначе може в един момент да се окаже, че сте доникъде, а парите са приключили. Разпределете си бюджета най-вече за материали, но и за услугите, към които ще прибягвате – кърти, чисти и извозва, бояджии, декоратори и т.н. Когато имате рамки на бюджета, в които да знаете, че трябва да се вместите, е по-лесно да се организирате и сте по-склонни да правите икономии, а също така и прецизно да избирате както майсторите си, така и материалите за ремонт.

Не допускайте тези грешки в организацията, ако искате ремонтът ви да протече гладко! Доверете се на професионалистите в строително-ремонтните услуги https://www.kartachi.org

Кратък линк: https://dragobuild.com/meytcj

1 коментар за тази страница

Вики-Строй (sofiaremont) каза:
11/03/2019 в 7:35

Много полезна статия с много истинни. Но най срещаната грешка при строителни ремонти е бързането.Което се споменава по горе. Трябва търпение и професионални строители. За да се получи и желаният ремонт.

Коментирайте

Име (задължително)Comment
E-mail (задължително)
Уебсайт (ако имате)