В този сайт ще откриете актуални новини и съвети за: строителство, архитектура, инфраструктура, недвижими имоти, градоустройство, проекти, строителни материали, топло и хидро изолация, обзавеждане, ремонти, ландшафт, за дома, за къщата, сгради, ново строителство, строителство цени, строителство на къщи, строителство имоти, фирми строителство, строителство на, жилищно строителство, водно строителство, строителство ремонти, пътно строителство, сухо строителство, строителство на сгради и съоръжения, строителство обзавеждане, договор строителство, строителство градът, календар, новини, работа, интериорен дизайн.

Обединение “Магистрала трейс” ще строи лот 2 на магистрала “Тракия”

28/02/2010

Обединение “Магистрала трейс” е победител в търга за изграждането на отсечката Стара Загора-Нова Загора от магистралата. Причините за избора били пълната готовност за мобилизация, близостта на строителните площадки, бази и кариери на компанията до обекта, опитът в изграждането на отсечка от магистралата, обясни шефът на Пътната агенция Божидар Йотов.

До края на април ще могат да се подават оферти за новата отсечка Нова Загора – Ямбол. Бюджетът и за нея е 3 млн. евро на км, но тръжните условия са променени, съобщи зам.-министърът на строителното министерство Георги Прегьов, като държавата ще поеме част от строителния риск.

Например при нужда от преместване на проводи по трасето, вместо избраната фирма да плаща за форсмажорното обстоятелство, ще се търси отговорност от хората, разписали проекта. Същото ще се случи и при проблеми с геоложките проучвания. Държавата обаче няма да увеличи цената на поръчката, нито да удължи срока за изпълнението й, а само ще удължава изпълнението на отделни етапи от строителството, обясни Прегьов.

Документи за участие в търга за следващата отсечка от магистралата ще се подават в Пътната агенция до 27 април. На 4 март изтича срокът за кандидатстване за извършването на строителен надзор по отсечката между Стара и Нова Загора, обясни регионалният министър Росен Плевнелиев.

Източник: http://citybuild.bg/

Кратък линк: https://dragobuild.com/hlkgg

Няма коментари за тази страница

Няма коментари.

Коментирайте

Име (задължително)Comment
E-mail (задължително)
Уебсайт (ако имате)