В този сайт ще откриете актуални новини и съвети за: строителство, архитектура, инфраструктура, недвижими имоти, градоустройство, проекти, строителни материали, топло и хидро изолация, обзавеждане, ремонти, ландшафт, за дома, за къщата, сгради, ново строителство, строителство цени, строителство на къщи, строителство имоти, фирми строителство, строителство на, жилищно строителство, водно строителство, строителство ремонти, пътно строителство, сухо строителство, строителство на сгради и съоръжения, строителство обзавеждане, договор строителство, строителство градът, календар, новини, работа, интериорен дизайн.

Три грандиозни проекта за нови стадиони в България

26/07/2011

Три грандиозни проекта за изграждането на два стадиона в София и един в Пловдив, показаха представители на испанската фирма “Грас”, които са в София по покана на футболната леганда Христо Стоичков. Близо 450 милиона евро ще са необходими за построяването на съоръженията.

Национален стадион “Арена на розата”, София

Новият национален стадион, който ще се намира в близост до летище “София” ще носи името “Арена на розата”. Формата му наподобява куполите на храм-паметника Александър Невски, а от птичи поглед прилича на разцъфнала роза. Капацитетът му ще бъде 40 000 места. На площ от 250 хиляди квадратни метра ще бъдат разположени още два открити и един закрит терен, бизнесцентър и паркинг.

Стадион “Септемврийска корона”, София

На мястото на стадион “Септември” в столицата ще бъде изградено съоръжение с капацитет 15 000 места, което ще се казва “Септемврийска корона”. Освен стадиона, съоръжението ще включва и два терена, търговски център и парк с цел обединяване на спорта с бизнеса.

Арена “Олимпийски съкровища”, Пловдив

Бъдещият нов стадион в Пловдив ще носи името Арена “Олимпийски съкровища”. Той ще има капацитет 25 000 места и ще дава възможност за практикуване на различни видове спорт: лека атлетика, тенис, плуване.

“Всеки един от стадионите ще струва по около 150 млн. евро. Те могат да бъдат построени за не повече от пет години, като издаването на разрешителни за започване на строеж ще отнеме около година и половина”, обясниха представителите на фирмата.

Снимки: http://football24.bg/

Кратък линк: https://dragobuild.com/cVO9i

Няма коментари за тази страница

Няма коментари.

Коментирайте

Име (задължително)Comment
E-mail (задължително)
Уебсайт (ако имате)