В този сайт ще откриете актуални новини и съвети за: строителство, архитектура, инфраструктура, недвижими имоти, градоустройство, проекти, строителни материали, топло и хидро изолация, обзавеждане, ремонти, ландшафт, за дома, за къщата, сгради, ново строителство, строителство цени, строителство на къщи, строителство имоти, фирми строителство, строителство на, жилищно строителство, водно строителство, строителство ремонти, пътно строителство, сухо строителство, строителство на сгради и съоръжения, строителство обзавеждане, договор строителство, строителство градът, календар, новини, работа, интериорен дизайн.

Уникална хотелска атракция – кози на покрива

11/09/2011

Ресторант в Sister Bay (Уисконсин, САЩ) привлича своите клиенти с уникална атракция – пасящи кози на покрития с трева покрив на ресторанта.

Тревният покрив е традиционен скандинавски тип зелен покрив и не случайно името на ресторанта е “Шведския ресторант на Ал Джонсън”.

Въпреки, че ресторантът съществува от 1949г., той придобива сегашния си вид през 1973г. Именно тогава за пръв път коза се качва на тъкмо ремонтирания покрив.

Обикновено козите се поставят на покрива от края на месец май до средата на октомври. Те се качват по специален тип стълбище, разположено в задната част на сградата. Вечер козите се транспортират в плевня в близост до града.

През 1996г. собственикът на ресторанта регистрира търговската марка “Кози на покрива” и вече държи правата за поставяне на кози на покрив с цел привличане на клиенти.

Източник: http://armchairtravelogue.blogspot.com/

Кратък линк: https://dragobuild.com/THdRj

1 коментар за тази страница

Kostova каза:
10/02/2012 в 10:52

Да, мястото е много красиво и много хора обикалят ресторанта за снимка. На живо изглежда много по – красиво, всичко в зеленина и козите си обикалят на покрива. Храната в ресторанта не я препоръчвам, не е впечатляваща, но задължително е да се посети мястото ако сте на близо.

Коментирайте

Име (задължително)Comment
E-mail (задължително)
Уебсайт (ако имате)