В този сайт ще откриете актуални новини и съвети за: строителство, архитектура, инфраструктура, недвижими имоти, градоустройство, проекти, строителни материали, топло и хидро изолация, обзавеждане, ремонти, ландшафт, за дома, за къщата, сгради, ново строителство, строителство цени, строителство на къщи, строителство имоти, фирми строителство, строителство на, жилищно строителство, водно строителство, строителство ремонти, пътно строителство, сухо строителство, строителство на сгради и съоръжения, строителство обзавеждане, договор строителство, строителство градът, календар, новини, работа, интериорен дизайн.

Хотел в Амстердам ще се захранва с енергия от вода

22/07/2010

Проектът “H2Otel” планира построяването на луксозен хотел в столицата на Холандия – Амстердам, който ще получава по-голямата част от нужната му енергията от водата.

Хотелът ще бъде разположен на река Амстел, като водата ще се използва за генериране на електричество за отопление, охлаждане и готвене. Освен това в хотела ще бъдат използвани и много други енергоспестяващи системи.

Фасадата на сградата ще бъде покрита с тънки плочи от топлинно обработено дърво с цел по малка опасност от прегряване в стаите. Благодарение на това, ще е възможно да се намали консумацията на енергия за охлаждане на помещенията. Ръбовете на фасадата ще са покрити с медни пластини, за да може слънчевата светлина да се отразява в стаите. Това решение ще намали консумацията на електроенергия за осветление.

Обикновено хотелите са много разточителни на електроенергия. Необходимо е стаите постоянно да се проветряват със съответната вентилация, дори и в тях да не живее никой. Използването на водата като източник на енергия, според експертите, ще бъде в състояние да реши този проблем.

Източници: http://inhabitat.com/, http://www.imotdnes.com/

Кратък линк: https://dragobuild.com/GPxyo

Няма коментари за тази страница

Няма коментари.

Коментирайте

Име (задължително)Comment
E-mail (задължително)
Уебсайт (ако имате)