В този сайт ще откриете актуални новини и съвети за: строителство, архитектура, инфраструктура, недвижими имоти, градоустройство, проекти, строителни материали, топло и хидро изолация, обзавеждане, ремонти, ландшафт, за дома, за къщата, сгради, ново строителство, строителство цени, строителство на къщи, строителство имоти, фирми строителство, строителство на, жилищно строителство, водно строителство, строителство ремонти, пътно строителство, сухо строителство, строителство на сгради и съоръжения, строителство обзавеждане, договор строителство, строителство градът, календар, новини, работа, интериорен дизайн.

Ще строим нов национален стадион

18/12/2010

Премиерът Бойко Борисов потвърди изявленията на главния архитект на София Петър Диков и спортния министър Свилен Нейков за строителство на нов национален стадион. Съоръжението ще се намира в кв. Враждебна в близост до летище “София” и ще бъде с капацитет от 40 000 места. Сегашният стадион “Васил Левски” ще бъде използван главно за лекоатлетически състезания.

Причини за необходимостта от нов стадион са ежеседмичното блокиране на центъра на столицата поради провеждането на футболни мачове и изискванията на УЕФА от 2012 г. международните мачове да се играят на стадиони с минимум 80% покритие на трибуните.

Предвижда се съоръжението да струва около 120 млн. лева и строителството му да започне веднага след завършването на многофункционалната спортна зала на 4-ти километър. Ако се осигури пълно финансиране, стадионът може да е готов след 3 години.

Източници: http://stroimedia.bg/, http://www.capital.bg/

Кратък линк: https://dragobuild.com/QE4lz

Няма коментари за тази страница

Няма коментари.

Коментирайте

Име (задължително) Comment
E-mail (задължително)
Уебсайт (ако имате)