В този сайт ще откриете актуални новини и съвети за: строителство, архитектура, инфраструктура, недвижими имоти, градоустройство, проекти, строителни материали, топло и хидро изолация, обзавеждане, ремонти, ландшафт, за дома, за къщата, сгради, ново строителство, строителство цени, строителство на къщи, строителство имоти, фирми строителство, строителство на, жилищно строителство, водно строителство, строителство ремонти, пътно строителство, сухо строителство, строителство на сгради и съоръжения, строителство обзавеждане, договор строителство, строителство градът, календар, новини, работа, интериорен дизайн.

10 необикновени плувни басейна

09/09/2012

Светът е изпълнен с много необикновени и интересни неща, които заслужават да се видят. Нестандартните архитектурни решения винаги са привличали вниманието на хората. В тази статия ще Ви представим едни от най-необикновените басейни в света.

Безкраен басейн в Убуд, Бали

Намира се в луксозен хотел в Убуд, Бали.

Висящ басейн в Далас

Joule Hotel е петзвезден хотел в Далас, чиито басейн е частично издаден навън спрямо фасадата.

Най-дълбокия басейн в света, Белгия

Басейнът носи оригиналното име Немо 33 и представлява център за подводно плаване в Uccle, Белгия. Състои се от два големи плоски басейна с дълбочини от 5 и 10 м и междинно заоблено пространство с дълбочина 33м.

Прозрачен басейн

Това е модерен плувен басейн с прозрачно стъклено дъно.

Най-големия басейн в света, Чили

Дълъг е повече от 900м, покрива над 20 акра и изисква 250 милиона литра вода, за да бъде напълнен.

Басейн във формата на китара

Най-големия закрит басейн в света, Япония

Ocean Dome е най-големия закрит басейн в света. Има дължина 300м и широчина 100м.

Подземен басейн в Юта, САЩ

Слънчева светлина преминава през купола на покрива и осветява синята вода, напомняйки за Пантенона в Рим. Уникалната геоложка и археологическа забележителност носи името Кратерът. Басейнът е пригоден за плуване и други водни забавления.

Басейн на покрива

Басейнът е част от уникална стъклена сграда, проектирана от Рем Колхаас в едно от предградията на Париж. Той се намира на самия покрив, от където се разкрива уникална гледка към Айфеловата кула.

Басейн в Mini Cooper Stretch Limo

Този модел на “Мини Купър” e дълъг 6 метра. Зареден е с всички екстри на стандартните лимузини. Единственото нетипично нещо в него е намиращият се в задната му част басейн за двама души.

Източник: http://www.toxel.com/

Кратък линк: https://dragobuild.com/79H37

Няма коментари за тази страница

Няма коментари.

Коментирайте

Име (задължително)Comment
E-mail (задължително)
Уебсайт (ако имате)