В този сайт ще откриете актуални новини и съвети за: строителство, архитектура, инфраструктура, недвижими имоти, градоустройство, проекти, строителни материали, топло и хидро изолация, обзавеждане, ремонти, ландшафт, за дома, за къщата, сгради, ново строителство, строителство цени, строителство на къщи, строителство имоти, фирми строителство, строителство на, жилищно строителство, водно строителство, строителство ремонти, пътно строителство, сухо строителство, строителство на сгради и съоръжения, строителство обзавеждане, договор строителство, строителство градът, календар, новини, работа, интериорен дизайн.

295 млади инженери и урбанисти се дипломираха в УАСГ

14/12/2009

УАСГНа 14 декември в Университета по архитектура, строителство и геодезия 295 млади инженери и урбанисти от Випуск 2009 получиха своите дългоочаквани дипломи. Това стана на тържествена церемония с участието на трима министри – на регионалното развитие и благоустройство – Росен Плевнелиев, на транспорта – Александър Цветков и на труда – Тотю Младенов.

Вие започвате работа в динамична конкурентна среда, но завършвате университет, основан като част от висшето техническо училище през 1942 г., припомни зам.-ректорът Красимир Петров.

Имате шанса вашият труд да бъде видим за поколенията и да работите във време на изграждане на европейските перспективи на България, подчерта министър Плевнелиев като съобщи за осигурени от МРРБ 100 комплекта Еврокодове на български език – 20 подарък за университета и 80 на преференциални цени в книжарницата на университета.

Първенецът на випуска е Николай Чехларов от Строителния факултет, най-добрите урбанисти са Мила Йолова и Димитрина Пиронкова. Отличията връчваха министрите Росен Плевнелиев – на строители и урбанисти, както и двамата бивши възпитаници на университета министрите на транспорта и на труда Александър Цветков и Тотю Младенов – на завършващите от факултетите по транспортно строителство, по геодезия и на Хидротехническия факултет.

Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране – София град връчи няколко стипендии на отлични студенти – на името на покойния проф. Тодор Карамански, на името на председателя на КИИП – София град инж. Димитър Начев, и по специалностите на секциите на камарата – “Конструкции и съоръжения”, “Водно строителство”, “Транспортно строителство” и “Геодезия”.

Лична награда от 500 лева даде председателят на КИИП инж. Стефан Кинарев на Нафизе Шаван, която е представяла многократно университета на престижни математически състезания.

От всички отличници във випуска 16 са от Строителния факултет, което е по-малко от миналогодишния брой – 18. Това изтъкна деканът проф. Цвети Даковски, който напомни на все още незавършилите, че записването за следваща година ще става само с два невзети изпити. Парични награди за отлични дипломанти дадоха фирмите “Стройсейв”, “Хидробетон”, “Изомат”, “Феростил” и “Фактор трейд”.

Всички дипломанти и техните координати са част от база данни, която е на разположение на работодатели и заинтересувани лица. Все пак в момента търсенето на кадри не е както беше преди година, когато младите инженери започваха работа с висока заплата още преди завършването си, коментираха преподаватели, родители и участници в тържеството.

Източник: http://www.stroitelstvo.info/

Кратък линк: https://dragobuild.com/4Db7H

Няма коментари за тази страница

Няма коментари.

Коментирайте

Име (задължително)Comment
E-mail (задължително)
Уебсайт (ако имате)