В този сайт ще откриете актуални новини и съвети за: строителство, архитектура, инфраструктура, недвижими имоти, градоустройство, проекти, строителни материали, топло и хидро изолация, обзавеждане, ремонти, ландшафт, за дома, за къщата, сгради, ново строителство, строителство цени, строителство на къщи, строителство имоти, фирми строителство, строителство на, жилищно строителство, водно строителство, строителство ремонти, пътно строителство, сухо строителство, строителство на сгради и съоръжения, строителство обзавеждане, договор строителство, строителство градът, календар, новини, работа, интериорен дизайн.

35 хиляди строители ще загубят работата си до края на годината

23/10/2009

СтроителиБлизо 35 хиляди души от строителния бранш ще загубят работата си до края на годината, съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройство Росен Плевнелиев след среща с Камарата на строителите в България.

За първите девет месеца от годината е отчетен спад на поръчките с близо 35% в сравнение със същия период на миналата година, посочи председателят на камарата Симеон Пешов. Очакваните приходи в отрасъла за тази година са около 12,5 млрд. лв., като за 2008 г. бяха отчетени рекордните 16 млрд. лв.

Според Пешов най-тежките месеци за строителния бранш ще бъдат февруари и март 2010 г. От камарата се оплакаха и от забавеното връщане на ДДС от държавата на фирмите. В условията на криза това биха били едни добри средства, с които ние да разполагаме, посочиха от бранша.

Плевнелиев посочи, че според данните на камарата за последните 18 месеца не е имало нито една нова обществена поръчка за проект. В същото време над 1500 фирми не са потвърдили участието си в Държавния регистър за строителни фирми, което означава, че най-вероятно тези компании вече не извършват дейност и може да са фалирали.

Източник: в. Новинар

Кратък линк: https://dragobuild.com/VXD1w

Няма коментари за тази страница

Няма коментари.

Коментирайте

Име (задължително)Comment
E-mail (задължително)
Уебсайт (ако имате)