В този сайт ще откриете актуални новини и съвети за: строителство, архитектура, инфраструктура, недвижими имоти, градоустройство, проекти, строителни материали, топло и хидро изолация, обзавеждане, ремонти, ландшафт, за дома, за къщата, сгради, ново строителство, строителство цени, строителство на къщи, строителство имоти, фирми строителство, строителство на, жилищно строителство, водно строителство, строителство ремонти, пътно строителство, сухо строителство, строителство на сгради и съоръжения, строителство обзавеждане, договор строителство, строителство градът, календар, новини, работа, интериорен дизайн.

Mitsubishi създадоха най-бързия асансьор в света

13/02/2012

Японската компания Mitsubishi разработи технология, която бе използвана за създаването на най-бързия асансьор в света. Проектиран, за да бъде използван в 632-метровата кула в Шанхай, асансьорът ще развива уникалната скорост от 60км/ч или 16,67м/сек.

Ролята на асансьорите ще става все по-важна вследствие на все по-високото строителство в гъстонаселените райони на планетата.

Инженерите на компанията уверяват, че асансьорът им е снабден с модерни системи, които позволяват максимално плавно ускорение и ниво на безопасност при тези скорости. Ефектът е постигнат благодарение на аеродинамичната форма на кабината, която е и максимално звукоизолирана.

От Mitsubishi дори са помислили за хората, които се притесняват за разликите в атмосферното налягане между първия и последния етаж. Специална въздушна система ще осигурява осигурява плавното преминаване между различните надморски височини. Така дискомфортът за ушите на пътниците ще бъде сведен до минимум.

По план кулата в Шанхай трябва да бъде завършена през 2014 г. Тя ще разполага с 128 етажа, които ще бъдат обслужвани от общо 106 асансьора на Mitsubishi.

Източник: news.campusgh.com

Кратък линк: https://dragobuild.com/5Sbt2

1 коментар за тази страница

Kidon каза:
07/03/2012 в 9:22

Егати телепортацията…

Коментирайте

Име (задължително)Comment
E-mail (задължително)
Уебсайт (ако имате)