В този сайт ще откриете актуални новини и съвети за: строителство, архитектура, инфраструктура, недвижими имоти, градоустройство, проекти, строителни материали, топло и хидро изолация, обзавеждане, ремонти, ландшафт, за дома, за къщата, сгради, ново строителство, строителство цени, строителство на къщи, строителство имоти, фирми строителство, строителство на, жилищно строителство, водно строителство, строителство ремонти, пътно строителство, сухо строителство, строителство на сгради и съоръжения, строителство обзавеждане, договор строителство, строителство градът, календар, новини, работа, интериорен дизайн.

През 2012г откриват Torre Costanera – най-високата сграда в Южна Америка

29/05/2010

Въпреки временното спиране на строителството, кулата Torre Costanera, част от комплекса Costanera Center в чилийската столица Сантяго, чиято височина трябва да достигне 300 метра, може да бъде открита през ноември 2012г, съобщава електронното издание Inhabitat.

Мултифункционалния център е разположен в район Провиденсия и ще се състои от четири сгради с различна височина и търговски център в средата. Мола отваря врати през ноември 2011г, а кулите, сред които и най-високата – през ноември 2012г.

Първоначално проекта е бил разработен от архитектурно бюро Pelli Clarke Pelli, но сега е под контрола на Alemparte & Barreda Architects. Очаква се при строителството да има особено засилен контрол по отношение на емисиите от прах и шума.

Покрива на мола ще бъде зелен, а водата от най-близкия канал, ще се изпозва за охладителната система на комплекса. “Водите ще се обработват и връщат обратно към канала чисти, а може би дори по-чисти”, пояснява Inhabitat.

Източник: http://www.imotdnes.com/

Кратък линк: https://dragobuild.com/FuBRf

1 коментар за тази страница

Милен Христов каза:
04/03/2020 в 6:44

Чили е втората по земетръс страна в света след Япония. Преди един месец се върнах от там и съм възхитен от строителството на високи сгради, подземни транспортни тунели
в столицата Сантяго. Най високата сграда в Южна Америка за сега е SKY Costanera. От 61 етаж се открива страхотна гледка на 360″ към столицата и околните планини.

Коментирайте

Име (задължително)Comment
E-mail (задължително)
Уебсайт (ако имате)