В този сайт ще откриете актуални новини и съвети за: строителство, архитектура, инфраструктура, недвижими имоти, градоустройство, проекти, строителни материали, топло и хидро изолация, обзавеждане, ремонти, ландшафт, за дома, за къщата, сгради, ново строителство, строителство цени, строителство на къщи, строителство имоти, фирми строителство, строителство на, жилищно строителство, водно строителство, строителство ремонти, пътно строителство, сухо строителство, строителство на сгради и съоръжения, строителство обзавеждане, договор строителство, строителство градът, календар, новини, работа, интериорен дизайн.

Обърнати наобратно къщи

10/02/2013

Всеки творец иска да остави нещо значимо след себе си, да се открои от останалите. Когато говорим за дизайн и архитектура, в съзнанието ни винаги изникват прекалено високи, прекалено малки или прекалено авангардни сгради. Напоследък все по-често се срещат сгради, чиято функция е единствено туристическа. Те се превръщат в емблема на населеното място, в което се намират. Точно такъв тип сгради са обърнатите наобратно къщи.

1. Getorff, Германия

Дирк Остер, инвеститор, живеещ в Хамбург, Германия поръчал къща, която да бъде построена с покрива надолу като атракция за местната зоологическа градина в Getorff, Германия. Стояща върху остър покрив къща има обърната с главата надолу кухня, баня, хол и спалня.

Upside down house - Getorff

Цялото обзавеждане виси над главите на посетителите. Общо 50 мебели за закрепени за пода-таван включително и леглата, масите, микровълновата печка и картините. Най-тежката част от обзавеждането е 45 килограмовия гардероб с огледало. Upside down house - Getorff

2. Shimbark, Полша

Тази необичайна обърната къща  е проектирана от полския архитект Даниел Чапевски в село Shimbark, Полша. Дизайнерът смята, че тази къща е символ на комунизма и това преобръщане е неговия начин да каже, че с комунизма в Полша е свършено.

Upside down house - Shimbark

3. Терфенс, Австрия

Друга обърната къща отвори врати за посетители в западното австрийско селце Терфенс. Дизайнери на проекта са двама полски архитекти – Ирек Гловачки и Марек Розански.

Upside down house - Terfens

Интересното тук е, че дори и гаражът е обърнат наобратно.Upside down house - Terfens

4. Майорка, Испания

Къщата на Катманду в Майорка e един необичаен развлекателен парк, чиято архитектура може да ви разсмее. Всяка стая представя уникална изненада за посетителите.

Upside down house - Kathmandu

5. Ванкувър, Канада

Има и творения, които не са добре приети от хората. Именно такъв е случая с обърната църква, дело на американския скулптор и художник Денис Опенхайм. Висока повече от шест метра, църквата стоеше на върха на камбанарията си в Harbor Green Park във Ванкувър, преди да бъде демонтирана поради жалби на жителите.

Upside down church - Vancouver

Според създателя си в случая не става дума за архитектура, а за скулптура. Така или иначе и двете изкуства предпочитат да нямат нищо общо с творението му.

Източник: http://10awesome.com

Кратък линк: https://dragobuild.com/ld3hH

Няма коментари за тази страница

Няма коментари.

Коментирайте

Име (задължително)Comment
E-mail (задължително)
Уебсайт (ако имате)